Arkitektens ord

Arkitektens ord

Boligblokken ligger veldig attraktivt til i sentrum av byen med gode solforhold og flott utsikt mot fjorden med Narvikfjellet i ryggen.

Vår intensjon er å skape moderne og praktiske leiligheter. Alle de lyse leilighetene har universell utforming og vender ut mot ekstra romslige, private balkonger og terrasser, med utsikt og gode solforhold. Blokken danner en rygg mot gatene, og gårdsplassen i midten blir til en stille sone. Oppholdsrom og minimum ett soverom i hver leilighet er lagt mot gårdsplassen. Alle leilighetene er på den andre siden organisert mot et trapperom med heis som leder rett ned i parkeringsanlegg under bakkeplan.

Gårdsplassen over parkeringskjelleren danner et felles uteoppholdsareal. Boligblokken bidrar til å skjerme uterommet for vind fra nord og øst som er de dominerende vindretningene på godværsdagene.

Også en takterrasse er lagt til for å dekke behovet for felles uteareal som opparbeides for opphold og lek for barn og voksne, med skjermende elementer og vegetasjon mot trafikkstøy og vind. De parkmessige opparbeidede felles utearealene skaper et positivt supplement til hver enkelt sine private utearealer.

Det legges opp til at bygget utføres i lyse vedlikeholdsfrie plater med kontrasterende kledning på inntrukken øverste etasje med utkragede bygningsdeler i tre. Rekkverk utføres i glass. De store vinduene i oppholdsrom og skyvedørene mot balkongene som man finner i alle leiligheter er med på å skape optimale lys- og utsiktsforhold.

null

Marjo Kristina Jussila

Borealis Arkitekter AS